لولهکشی در صنعت ساختمان سازی، یکی از مهمترین مسائل است و بخشهای مختلفی دارد. یکی از این بخشها، مربوط به لولهکشی فاضلاب است. انواع مختلفی از لولهها هستند که میتوانند در این بخش مورد استفاده قرار بگیرند. لولههای پوش فیت، یکی از انتخابهای مناسب برای استفاده در بخش انتقال فاضلاب در ساختمانها به حساب میآید. این لولهها، نصب آسانی دارند. از این رو میتوانند در افزایش سرعت اجرای پروژه موثر باشند. در ادامه این مطلب، به بررسی ویژگیها، مزایا و معایب، مشخصات فنی، کاربردها و دیگر موارد مرتبط با لوله پوش فیت پلیمری میپردازیم.
لوله پوش فیت چیست؟
لوله پوش فیت، در طرفین دارای سوکت است. به همین دلیل بدون نیاز به پیچ، دنده و یا جوش به لوله و اتصالات بعدی پوش فیت وصل میشود. این شوکتها برای اتصال تنها به مقداری فشار نیاز دارند. محل اتصال این لولهها به یکدیگر، نیازی به چسب، شعله و دیگر موارد ندارد. همچنین به دلیل وجود واشر در قسمت سوکت، آببندی آن به راحتی انجام میشود. این لولهها از پلی پروپیلن ساخته میشوند که نوعی پلیمر است. پلی پروپیلن مقاومت خوبی در برابر آسیب دارد و به راحتی نمیشکند. یکی از قابلیتهای خوب این لولهها، مقاومت مناسب آنها در هنگام زمین لرزه است.
مشخصات فنی لوله پوش فیت
لولههای پوش فیت دارای دو مدل در بازار هستند. یکی از این مدلها لوله یکسر سوکت پوش فیت و مدل دیگر لوله دو سر سوکت پوش فیت است. نوع لوله یک سر سوکت پوشفیت در سایزهای 40، 50، 63، 75، 90، 110، 125 و 160 میلیمتر و طولهای 15، 30، 50، 100، 200 و 300 سانتیمتر در بازار وجود دارند. لولههای دو سر سوکت پوش فیت نیز در همان سایزهای مشابه با انواع یکسر سوکت و طولهای 50، 100، 200 و 300 سانتیمتر عرضه میشوند. این محصولات در رنگهای مختلفی مانند طوسی، مشکی، نارنجی و سفید تولید و عرضه میشوند. در ادامه مطلب، ویژگیهای لولههای پوش فیت را بررسی خواهیم کرد.
ویژگی های لوله پوش فیت
ویژگی مهم این لولهها، به تولید آنها از پلی پروپیلن برمیگردد. استفاده از این پلیمر، باعث افزایش استحکام این لولهها میشود. در ضمن این محصولات، در برابر مواد شیمیایی از جمله اسیدها و بازها مقاومت بالایی دارند. همین امر باعث میشود تا از این لولهها به طور گسترده در سیستمهای فاضلاب و آزمایشگاهی استفاده شود. در ادامه به بررسی مزایا و معایب لولههای پوش فیت میپردازیم.
مزایای لولههای پوش فیت
مزایای این لولههای پلی پروپیلنی، شامل موارد زیر است:
- قابلیت انطباق با دیگر انواع لوله و اتصالات فاضلاب مانند لوله آلیاژی و لوله پلیکا دارند.
- در برابر حرارت مقاومت بالایی دارند و حتی در آتشسوزی نیز مقاومت میکنند.
- در برابر انبساط و انقباض مقاوم هستند و نیاز به موفه ندارد.
- محل اتصال این لولهها نشتی ندارد و به راحتی آببندی میشود.
- در برابر مواد شیمیایی از جمله اسید و باز مقاوم هستند.
- در برابر شکنندگی مقاومت مناسبی دارند.
- به دلیل وزن کمی که دارند، بار اضافهای به ساختمان اضافه نمیکنند.
- نصب آنها بسیار ساده است و در صورت نیاز به تعمیر یا تعویض، به سادگی جدا میشوند.
معایب لولههای پوش فیت
معایب این لولههای پلی پروپیلنی شامل موارد زیر است:
- ممکن است در طولانی مدت کارایی خود را از دست بدهند.
- برای استفاده در زیر خاک مناسب نیستند و مقاومت خوبی ندارند.
- در سیفونها نمیتوان از آنها استفاده کرد.
- در تابش مستقیم نور آفتاب، مقاومتشان کم میشود.
استانداردهای لوله پوش فیت
استانداردهای مختلفی برای لولههای پوش فیت مورد استفاده قرار میگیرد. از جمله این استانداردها میتوان به استانداردهای بین المللی EN 1329-1، ISO 9119-1 و ISO 7671 اشاره کرد. خصوصیات ابعادی و مشخصات فنی این لولهها بر اساس استانداردهای DIN 19560-10 و EN 1451-1 و حلقههای آببندی مورد استفاده برای آنها بر اساس استانداردهای DIN 4060 و DIN 681 تعیین میشود. مقاومت شیمیایی لولههای پوش فیت نیز بر اساس استانداردهای DIN 16934 و DIN 7671 سنجیده میشود. از آن جایی که این لولهها بیشتر در سیستمهای فاضلابی مورد استفاده قرار میگیرند، از استاندارد DIN 1968 که درباره اصول طراحی و اجرای سیستمهای فاضلابی است نیز در تولید آنها استفاده میشود.
انواع لوله پوش فیت
این لولههای پلیمری دارای دو نوع زیر هستند:
لوله پوش فیت بیصدا
برای ساخت لولههای پوش فیت بیصدا، از ترکیب پلیمر با نوعی پودر استفاده میکنند تا ساختار مقاومتری پیدا کند. این ترکیب همچنین به عنوان یک عایق صدا عمل میکند و از درز صدای عبور سیال به بیرون ممانعت میکند. در این مدل لولههای پوش فیت، صدا 6 تا 17 دسی بل کاهش مییابد. به همین دلیل از آنها در ساختمانها استفاده میشود. این لولهها از یک لایه کامپاند و دو لایه زیر آن ساخته میشوند. به همین دلیل به آنها لوله سه لایه نیز گفته میشود.
لوله پوش فیت معمولی
مشخصات فنی این لولهها با لولههای پوش فیت بیصدا یکسان است. تفاوت این دو نوع لوله در این است که لولههای پوش فیت معمولی، عایق صدا نیستند و کاربرد کمتری دارند.
موارد مصرف و کاربردهای لوله پوش فیت
از کاربردهای لوله پوش فیت، میتوان به پروژههای زیر اشاره کرد:
- سیستمهای فاضلاب
- لولهکشی ساختمان
- آزمایشگاهها
محصولات مکمل لولههای پوش فیت
از محصولات مکمل لولههای پلی پروپیلن پوش فیت، میتوان به ابزار آلات مرتبط با لوله و اتصالات پوش فیت اشاره کرد. همچنین به دلیل اینکه این محصولات با سایر محصولات پایپینگ منطبق هستند، میتوان گفت انواع دیگر لوله و اتصالات پلیمری و آلیاژی محصولات مکمل لولههای پوش فیت هستند و در ترکیب با آنها استفاده میشوند.
خرید لوله پوش فیت
سایت پایپ کالا، لیست کاملی از لوله و اتصالات پلیمری پوش فیت را به فروش میرساند. بنابراین هنگامی که نیاز به این محصولات برای استفاده در سیستم فاضلاب داشتید، میتوانید لیست خرید خود را در این سایت بارگزاری کنید. کارشناسان فروش پایپ کالا، در اسرع وقت، به درخواست شما رسیدگی میکنند. چنانچه اقلام مورد نیاز خود را در فروشگاه اینترنتی ما پیدا نکردید میتوانید با بخش پشتیبانی به شماره 02155696808 تماس بگیرید.
لیست قیمت لوله پوش فیت
برای آگاهی از قیمت لوله و اتصالات پوش فیت، میتوانید لیست این محصولات را در سایت ما مشاهده کنید. همچنین چنانچه لیست خرید خود را از طریق سایت برای ما ارسال کنید، کارشناسان پایپ کالا، لیست قیمت محصولات مورد نظر را برای شما ارسال خواهند کرد. تغییر در قیمت مواد اولیه و سایر هزینههای تولید، قیمت محصولات پوش فیت نیز را تغییر میدهد. شما میتوانید برای آگاهی از آخرین قیمت بازار محصولات پوش فیت، به سایت پایپ کالا مراجعه کنید.
برندهای سازنده لوله پوش فیت
از برندهای معتبر ایرانی لوله پوش فیت میتوان برندهای پلیران، نیوفلکس، وحید و سوپردرین را نام برد. محصولات این شرکتها استانداردهای لازم و کیفیت بالایی دارند. چنانچه سایر برندهای تولید کننده لولههای پوش فیت را در نظر دارید، با واحد فروش پایپ کالا در تماس باشید.
نکات مهم هنگام خرید لولههای پوش فیت
هنگام خرید لولههای پوش فیت، تا مسائل مهم زیر را مد نظر قرار دهید:
- پیش از اقدام به خرید این محصولات، از مشخصات فنی سیستم لولهکشی فاضلاب ساختمان، مطمئن شوید. ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی لولههای پوش فیت بر اساس این مسائل فنی تعیین میشوند.
- برای اطمینان از کیفیت این لولههای پلیمری، محصولات خود را از برندهای معتبری مانند پلیران، نیوفلکس و سوپردرین انتخاب کنید.
- پیش از نهایی کردن خرید، با کارشناسان پایپ کالا مشورت کنید.
در این مطلب، به معرفی لوله پوش فیت پرداختیم. وزن سبک، مقاومت در برابر حرارت و آتشسوزی و عدم واکنش به مواد شیمیایی مزایای این محصولات است که باعث میشود این محصولات برای انتقال فاضلاب در ساختمانها استفاده شوند. لولههای پلیکا برای اتصال نیاز به چسب و حرارت دارد اما در مقابل، لولههای پوش فیت بدون نیاز به این موارد، نصب سادهتری دارند. اگرچه قیمت لوله پلیکا از این لولهها کمتر است. شما میتوانید برای خرید انواع لوله و اتصالات پلیمری، از طریق سایت پایپ کالا اقدام کنید.